Als vrijwilliger aan de slag

Als vrijwilliger aan de slag 150 150 Rouwen en Vieren - Amersfoort

SHANNON SCHRIJFT

Als vrijwilliger aan de slag

De Rouwen en Vierenkas kwam via social media op mijn pad in een tijd waarin ik houvast zocht na het verlies van een dierbaar persoon. Verlieservaringen waren niet nieuw voor me, diepe rouw die dwingt om hier goed voor te zorgen, echter wel. Onrust omdat ik constant het idee had dat ik iets anders moest doen.

Het niet kunnen ”zijn” met dit gevoel zorgde ervoor dat ik meerdere keren hardop heb uitgesproken dat ik iets nuttigs wilde doen met dit kl*te gevoel. Alsof het universum luisterde was daar ineens de Rouwen en Vierenkas in Amersfoort. Voordat ik er erg in had verstuurde ik het aanmeldformulier.

Onzekerheid sloeg toe, kon ik dit wel? Mensen ondersteunen in hun rouw, mensen ondersteunen in het vieren terwijl ik zelf met momenten vond dat er niks te vieren valt, wat moet je doen?

De vrijwilligersbijeenkomst en daarbij de personen achter de kas ontmoeten zorgde voor vertrouwen en ik waagde de sprong in het diepe. De dagen in de kas waren indrukwekkend, prachtig, ontroerend en warm: de vele bezoekers, de ontmoetingen zonder woorden, de verhalen en het vertrouwen.

Ik leerde een belangrijke les door de kas: je moet niks doen, je hoeft er echt alleen maar te zijn.

De dagen in de kas waren indrukwekkend, prachtig, ontroerend en warm: de vele bezoekers, de ontmoetingen zonder woorden, de verhalen en het vertrouwen.